left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

MAJ 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Odziv sodelavcev ŠOUP-a na dogajanje v zadnjih dneh

21.01.2011

Ker je v zadnjih dneh zlasti v lokalnih medijih moč zaslediti veliko informacij in poročanj, ki po mnenju projektnih sodelavcev in zaposlenih na ŠOUPu ter na infrastrukturnih enotah ŠOUPa ne odražajo realnega stanja, predvsem pa mečejo slabo luč na vsebinske dejavnosti, aktivnosti in projekte, ki jih podpisani sodelavci izvajamo, smo se odločili, da podamo svoje mnenje na celotno dogajanje...

Projektni vodje in sodelavci ŠOUPa
Zaposleni na ŠOUPu
Vodje in sodelavci infrastrukturnih enot ŠOUPa
:

  • Akademskega pevskega zbora UP (APZ UP),
  • Centra za jezike in medkulturno komunikacijo UP (CJMK UP),
  • Študentskega časopisa Kažin,
  • Primorskega svetovalnega središča, Koper (PRIMSS),
  • Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP),
  • Kariernega centra UP (KCUP),
  • Primorskega pravnega centra (PPC).

 

Sodelavci se na tem mestu ne želimo izrekati o zakonitosti ali primernosti delovanja tistih, ki so nastrojeni proti trenutnemu direktorju ŠOUPa Sebastjanu Koklu, do nedavnega pa tudi proti predsednici Niki Štravs, želimo pa izraziti mnenje tistih, ki - zaradi politično-oblastniških iger, ki jih uprizarjajo nasprotniki trenutnih vodilnih delavcev na ŠOUPu - ustvarjamo in zagovarjamo vsebino, na katero se ob vsem skupaj pozablja, upajmo pa, da ne tudi ignorira. Ravno vsebina je po našem mnenju jedro delovanja ŠOUPa in infrastrukturnih enot.

Razlogi za medijsko vojno proti direktorju Sebastjanu Koklu so očitno osebne narave, cilj napadov pa zgolj prevzem funkcij, predvsem pa niso povezani z vsebino ali delovanjem v dobrobit študentov, saj nas, ki tvorimo jedro vsebinskega dogajanja, nihče ni seznanil z morebitnimi novimi idejami, projekti in vsebinami, ki bi pomagale k t. i. vrnitvi ŠOUPa študentov. Na strani vsebine tako očitno ni težav, dejavnosti so namenjene študentom, ki pri načrtovanju in izvajanju le teh tudi aktivno sodelujejo.

Dogajanje v zadnjih mesecih, ki je doseglo višek v zadnjih dneh, pa naše delo zgolj otežuje in nikakor ne prispeva k dobrobiti in uspešnemu delovanju za študentsko populacijo.

Zaposleni in projektni sodelavci s ŠOUPa in infrastrukturnih enot ŠOUPa imamo tedenske sestanke oz. kolegije, katerih pa se predstavnik/i Študentskega zbora ŠOUP nikoli ne udeleži/jo. Njihove ideje bi lahko bistveno pripomogle približati naše vsebine študentski populaciji, kajti ravno na omenjenih kolegijih si člani predsedstva, zaposleni in projektni sodelavci, sodelavci z infrastrukturnih enot in projektni vodje izmenjujemo redna poročila in mnenja o delu ter ideje o nadaljnjem delovanju. Ob tem ni zanemarljivo dodati, da predsednika ŠZ ŠOUP in očitno z njegove strani novoimenovanega v. d. direktorja ŠOUP-a in njuno delovanje, poznamo le iz medijskih nastopov.

Navkljub nezainteresiranosti tistih, ki nasprotujejo trenutnemu vodstvu, za izvajane vsebine in navkljub oviranju dela na vsebinah, smo vse od izvolitve sedanje sestave Študentskega zbora ŠOUP z obilico vložene energije uspešno nadaljevali in izpeljali vse tradicionalne in tudi nove projekte.

Ob vsem opravljenem delu, vloženem trudu in času s strani vseh sodelavcev pa ostajamo razočarani nad poročanjem javnih občil. Strani tiskanih medijev in minute na televiziji polnijo predvsem izjave o domnevnih nepravilnostih na ŠOUPu, o tem, da ŠOUP ni organizacija za študente, pojavljajo se celo namigovanja o tem, da študenti v ŠOUP skorajda nimajo vstopa ter možnosti dela ali sooblikovanja vsebin. Zanima nas ali tisti, ki imajo toliko povedati o domnevnih nepravilnostih, sploh vedo, koliko vsebin in projektov je bilo v preteklih sedmih letih opravljenih?

Služba za stike z javnostmi ŠOUP skrbi za redno obveščanje o vsakem posameznem dogodku, ki ga organiziramo, tako da je tudi širša javnost lahko dobro obveščena o naših vsebinah, a kljub temu opažamo, da so v medijih poželi v zadnjem času veliko več zanimanja predvsem blatenje naše organizacije in zavajanje javnosti s strani le peščice posameznikov.

Vsi, ki vlagamo svojo energijo in čas, da ustvarjamo različne vsebine za celotno študentsko populacijo, se zato sprašujemo, ali skupina, ki nasprotuje trenutnemu vodstvu dejansko deluje v interesu študirajočih mladih. Glede na to, da sodelavci ŠOUPa in infrastrukturnih enot nismo nikoli prejeli niti kritike niti enega samega predloga nanašajočega se na vsebine, močno dvomimo, da delovanje ŠOUPa in njenih entitet sploh poznajo. Obenem se tudi sprašujemo, kakšen je smisel blatenja celotne organizacije in študentskega organiziranja. Nenazadnje: kdo v zadnjih dveh tednih zelo uspešno zbira podpise za razpis referenduma proti zakonu o malem delu in se zavzema za pravice študentov in študentk, če ne ravno predstavniki trenutnega predsedstva ŠOUP ob pomoči strokovnih služb, projektnih sodelavcev ter uprave ŠOUPa?

Naj še enkrat poudarimo da vsebin ne izvaja direktor Sebastjan Kokl, pač pa vsi mi, sodelavci na resorjih, infrastrukturnih enotah, projektni sodelavci in strokovne službe.

S strani sedanjega vodstva, predsednice Nike Štravs kot tudi direktorja Sebastjana Kokla, pa smo ves čas deležni podpore in dobrih ter korektnih delovnih odnosov in idej, ki nam pomagajo pri uresničevanju vsebinskega dela ŠOUPa in delovanja za dobrobit vseh študentov UP.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom