left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Predsednika ŠZ ŠOUP pozivajo k odstopu

25.01.2011

Predsedstvo Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) je na včerajšnji 3. izredni seji sprejelo soglasno odločitev o podpori dela direktorja ŠOUP Sebastjana Kokla. Vsi nezakoniti poskusi po odstavitvi direktorja ŠOUP kažejo namreč na interese nekaterih posameznikov po prevzemu funkcij na študentski organizaciji.

Predsedstvo ŠOUP strogo obsoja delovanje predsednika ŠZ ŠOUP Željka Urumovića, saj načrtno onemogoča normalno delovanje v dobrobit študentov in ne deluje v interesu študentske populacije. Če naštejemo le nekaj nepravilnosti:

  1. Predsednik ŠZ ŠOUP je namerno večkrat ignoriral sklep predsedstva ŠOUP o imenovanju drugega predstavnika ŠOUP v Študentski organizaciji Slovenije, ki je ključnega pomena pri oblikovanju nacionalnih študentskih vsebin. Za imenovanje drugega predstavnika ŠOUP v ŠOS je namreč potreboval kar 11 mesecev, s čimer je močno omejil naše delovanje v letu, ko so slovenske študente čakali številni vsebinski izzivi na področju sociale in visokega šolstva.
  2. Predsedstvo ŠOUP se sestaja redno na tedenskih sejah in kolegijih, kjer se oblikujejo študentske vsebine (projekti in akcije za reševanje študentskih problematik, ipd.). Željko Urumović se omenjenih delovnih sestankov ni udeležil že od januarja 2010. Težko je na tem mestu govoriti o normalni komunikaciji in konstruktivnem reševanju problemov, če s strani največjih kritikov ni videti interesa v tej smeri. Po 11. točki 21. člena Statuta ŠOUP je naloga ŠZ ŠOUP obravnavati delo študentskega predsedstva. V tem smislu izražamo začudenje, da ŠZ ŠOUP ni nikoli izrazil zanimanja za naše delo. Nikoli niso zaprosili niti za poročilo o delu predsedstva, slednje pa je nazadnje samo na decembrski seji oddalo letno poročilo o delu.
  3. Ob tem že dalj časa opozarjamo na kršitev 14. člena Študentske ustave s strani Željka Urumovića. V 14. členu je namreč zapisano, da »...člani organov in predstavniških teles ŠOS/.../ne smejo biti člani izvršilnih organov političnih strank ali njihovih podmladkov na vseh ravneh.« Željko Urumović ima namreč še vedno funkcijo podpredsednika Mladega foruma Socialnih demokratov, kar je razvidno tudi na njihovi spletni strani. Ko so pred časom poslanci ŠZ ŠOUP na predsednika naslovili vprašanje o njegovem članstvu, jim je ta obljubil, da bo poslal odstopno izjavo, česar pa do danes še ni storil. Zato upravičeno sumimo, da Željko Urumović še vedno deluje v samem vrhu podmladka SD, torej politične stranke, ki je predlagateljica za študente zelo škodljivega Zakona o malem delu.

Iz naštetega lahko sklepamo, da so v ozadju drugi, tudi oblastniški in denarni interesi, in da Željko Urumović ne deluje v interesu študentske populacije, ki ga je na to mesto tudi izvolila.  Študentsko predsedstvo ŠOUP je nasprotno v svojem mandatu dokazalo, da se zavzema za pravice študentov, med drugim z oblikovanjem  preko 100 različnih obštudijskih dejavnosti s področja sociale, športa, kulture, mednarodnega sodelovanja ter visokega šolstva.

Študenti Univerze na Primorskem si zaslužimo drugačnega predsednika ŠZ, zato je predsedstvo ŠOUP zavzelo stališče, da predsednika ŠZ ŠOUP Željka Urumovića uradno pozove k odstopu.

Člani Predsedstva ŠOUP:
Nika Štravs, predsednica ŠOUP
Ana Višković, sekretarka za mednarodno sodelovanje ŠOUP
Anže Sovinc, sekretar za socialo in študentsko problematiko ŠOUP
Maja Tašner, sekretarka za kulturo ŠOUP
Matija Kosmač, sekretar za šport in študentsko rekreacijo ŠOUP

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom