left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Znani finalisti Podjetne Primorske 11/12

23.03.2012

V finalni del natečaja za najboljši poslovni načrt primorske regije Podjetna Primorska 2011/12 se je od  43 prijav uvrstilo 13 finalistov, katerih poslovne ideje so bile inovativne, originalne, uporabne in izvedljive. V nadaljevanju natečaja bodo finalisti ob podpori podjetniških delavnic napisali poslovni načrt in se tako potegovali za glavno nagrado v višini 6.000 EUR. Natečaj Podjetna Primorska organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) v sodelovanju s partnerjema Adriatic Slovenica in Zadružno kraško banko, Univerzo na Primorskem in ostalimi pokrovitelji.

finalisti UIP12V UIP z natečajem Podjetna Primorska 11/12 sledimo cilju pospešiti realizacijo poslovnih idej z ustanovitvijo novih inovativnih podjetij, ki bodo razvojno naravnana kot tudi pospešiti pretok znanja iz univerze v gospodarstvo.  

Na letošnji natečaj za najboljši poslovni načrt primorske regije Podjetna Primorska 11/12 se je v roku prijavilo 43 poslovnih idej. Poslovne ideje so zelo raznolike, saj pokrivajo različna področja, od energetike (alternativni viri energije), turizma, zdravstva, spletnih in mobilnih komunikacijskih tehnologij, izobraževanja do ekologije, socialnega podjetništva in biotehnologije. Prijavitelji prihajajo iz cele Primorske, največ z obalnega območja kot tudi iz zamejstva. Zadnjih nekaj let poteka promocija natečaja tudi onkraj meje in zato nas še toliko bolj veseli dejstvo, da smo kar nekaj prijav prejeli s strani zamejskih prijaviteljev. Med prijavitelji je največ posameznikov, ki so že zaposleni v podjetju in študentov.

Strokovna komisija je izbrala 13 finalistov, ki so zbrali največ točk glede na kriterije ocenjevanja (originalnost, inovativnost, uporabnost, izvedljivost in donosnost). Strokovno komisijo so sestavljali strokovnjaki z različnih področij: podjetništvo, turizem, IKT in mobilne tehnologije, razvoj in industrializacija inovativnih tehnologij, marketing, internacionalizacija, mednarodni marketing in okoljske tehnologije.

Člani strokovne komisije so na podlagi točkovanja, diskusije in argumentacije v skladu z interdisciplinarnostjo članov med finaliste uvrstili sledeče poslovne ideje:

SEZNAM FINALISTOV

Poslovne ideje se nanašajo na različna področja, še posebej spodbudno pa je dejstvo, da je med njimi veliko študentov, predvsem iz Univerze na Primorskem. Kot prijavitelji so študenti na drugem mestu, takoj za posamezniki, ki so že zaposleni in svojo prihodnost vidijo v samostojni podjetniški poti.

V nadaljevanju bodo izbrani finalisti v drugem delu natečaja Podjetna Primorska izdelali poslovni načrt v sodelovanju s svetovalci  in ob pomoči brezplačnih podjetniških delavnic. Podjetniške delavnice bodo potekale v mesecu aprilu.
Finalisti kot člani inkubatorja lahko s svojim poslovnim načrtom kandidirajo za nepovratna sredstva za zagon in razvoj podjetja, ki jih vsako leto razpisuje Slovenski podjetniški sklad. V treh letih lahko pridobijo do 74.000 EUR nepovratnih sredstev, ki so za start up podjetja izjemnega pomena v času zagona svoje poslovne ideje.

V maju bodo podjetniški timi poslovne načrte tudi osebno predstavili strokovni komisiji in se potegovali za tri glavne nagrade. Razglasitev zmagovalca in podelitev nagrad najboljšim trem bo potekala na slavnostnem dogodku 5.6.2012 v Portorožu.

Prvouvrščenega čaka nagrada v višini 6.000 EUR na TRR novoustanovljenega podjetja, ki jih podarjata Adratic  Slovenica in Zadružna kraška banka. Drugouvrščeni prejme prenosni računalnik in enoletno brezplačno uporabo podjetniške spletne aplikacije MiniMax, ki  ju podarja podjetje Saop iz Šempetra pri Gorici. Tretjeuvrščeni pa se bo razveselil tabličnega računalnika in naročniškega paketa Instant internet za obdobje enega leta, ki ga poklanja podjetje Telekom Slovenije.  

Poleg vseh nagrad bo zmagovalec deležen še posebne ugodnosti, saj se bo tako neposredno uvrstil na mednarodni natečaj za najboljši poslovni načrt »Interino BizPlan Contest« v okviru čezmejnega projekta Interino - operativnega programa IPA Slovenija Hrvaška 2007-2013, ki ga v sodelovanju s še sedmimi partnerji vodi UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske.

Natečaj Podjetna Primorska organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s partnerjema Adriatic Slovenico in Zadružno kraško banko ter s podporo Sveta zaupnikov Univerze na Primorskem, pokroviteljev nagrad, medijskih in drugih pokroviteljev ter institucij podpornega okolja.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom