left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Zmagovalci študentskega natečaja Banke Koper " University Award"

28.05.2012

V koprski Pretorski palači je v četrtek, 24.5.2012, potekala predstavitev projektnih nalog dvanajstih finalistov študentskega natečaja Customer Satisfaction University Award in razglasitev zmagovalnih skupin. Avtorja zmagovalnega projekta v tematski kategoriji »Implementacija« sta Mateja Finžgar z Ekonomsko poslovne fakultete Maribor in Miha Vidic s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, v kategoriji »Inovacija« pa Marko Ćurić z Ekonomske fakultete v Ljubljani in Miha Šaberl s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

 

BKnatečaj

 

Tako je odločila mednarodna komisija v sestavi predstavnikov Banke Koper, skupine Intese Sanpaolo in Univerze na Primorskem.

Na včerajšnji razglasitvi so prisotne nagovorili predsednik uprave Banke Koper Giancarlo Miranda in predstavniki bančne skupine Intesa Sanpaolo, ki koordinirajo študentski natečaj na mednarodni ravni.

Dvanajst študentov - finalistov, razdeljenih v šest tekmovalnih skupin, se je tudi letos pomerilo v dveh tematskih kategorijah, in sicer na področju implementacije, kjer so študenti predlagali rešitve, po katerih bi se banka ločila od konkurence in bi jo komitenti priporočali svojim znancem in prijateljem,  in na področju inovativnosti pri uvajanju bančnih izdelkov in storitev.

Člani obeh zmagovalnih ekip so prejeli certifikat odličnosti. Ob priznanju pa so dobili tudi priložnost za trimesečno prakso v Banki Koper z možnostjo naknadne zaposlitve. Zmagovalni ekipi se bosta v nadaljevanju natečaja pomerili še z zmagovalnimi ekipami drugih bank članic skupine Intesa Sanpaolo. Zmagovalci tega dela tekmovanja pa bodo izbirali med dvema nagradama - pripravništvom na sedežu Divizije hčerinskih bank v Milanu in poletnim šolanjem na eni izmed vodilnih italijanskih univerz

Člana zmagovalne ekipe v tematski kategoriji »Implementacija« sta komisijo prepričala z idejo »Ali ste že slišali ? Sosedov hišni ljubljenček ima svoj bančni račun«. Avtorja sta svojo projektno nalogo zastavila na humorju in drugačnosti, s ciljem, da banka postane bolj prepoznavna od konkurence in se v očeh javnosti predstavi kot banka s kreativnim značajem, ki jo je vredno priporočati svojim prijateljem.

V tej kategoriji sta sodelovali še dve ekipi; v eni sta združila moči Ana Hvalica (Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani)  in Mario Kranjec (Fakulteta za elektrotehniko,računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru) z nalogo »Vstopi v bančni svet z igro«, v  drugi pa sta  Aleks Bevčič (Fakulteta za management, Univerza na Primorskem) in Marija Jurkovič (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Univerza na Primorskem) predstavila nalogo z naslovom »100% preprosto«. Vsi štirje so prejeli priznanje za sodelovanje.

Člana zmagovalne ekipe v skupini, ki se je spoprijela s temo inovativnih pristopov, sta predstavila  projekt vpeljave tehnologije prepoznavanja prstnih žil v poslovanje Banke Koper. V okviru svoje  naloge sta študenta preverjala najnovejšo tehnološko biometrično rešitev, ki temelji na osebni identifikaciji in avtorizaciji preko odčitavanja prstnih žil. Tehnologijo odlikuje predvsem visoka varnost, natančnost in hitrost. Banka bi z uvedbo nove tehnologije lahko dodatno povečala varnost identifikacije npr. na bankomatih.

V isti tematski kategoriji sta sodelovali še dve ekipi. V eni sta Tomaž Korenika (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem) in Eva Morgan (Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani) pripravila projekt razvoja socialnega algoritma, v drugi pa Maruša Pajk (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Univerza na Primorskem) in Tadej Šega (Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani), ki sta se v svoji  nalogi lotila razvoja nagradne igre z naslovom »Lov na cekine«. Tudi ti štirje udeleženci so prejeli priznanje za sodelovanje.

Letos se je na študentski natečaj prijavilo več kot 50 študentov s koprske, ljubljanske in mariborske univerze. Banka Koper je natečaj tokrat organizirala drugič. Lanskoletne izkušnje so zelo dobre, saj je prav slovenska ekipa osvojila tudi prvo mesto na končnem mednarodnem izboru v Milanu. Predvsem pa je pomembno, da banka na ta način omogoča študentom, da preizkusijo svoje akademsko znanje v realnem poslovnem okolju, pridobijo koristne izkušnje in si hkrati ustvarijo dobre možnosti za nadaljnjo zaposlitev. Tudi na ta način banka izkazuje svojo družbeno odgovornost, ki ima vse večjo veljavo tudi v poslovnem življenju.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom