left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

TUR, PEF in TUR V zabeležili novo zmago

21.01.2015

V ponedeljek, 19. 1. 2015 so bile na Srednji tehnični šoli Koper odigrane tekme Univerzitetne futsal lige. Tokrat so si z zmago nove točke priigrale ekipa TURISTIKE, PEF-a in TURISTI VETERANI.

FVZ : TUR (3:15)

Kot prvi sta na igrišče stopili ekipi FVZ-ja in Turistike. V uvodni minuti tekme je bila igra zelo umirjena. V 2. minuti smo videli zelo lep poskus strela na gol za ekipo Turistov, a je bil le ta neuspešen. V 3. minuti pa je “otvoritveni” gol pripadel ekipi Turistike. Tako so povedli z rezultatom 0:1. Za gol je bil zaslužen igralec s številko 18, Martin Fili. V 6. minuti tekme so Turisti zopet imeli lepo priložnost, da bi povišali vodstvo, a žoga žal ni uspela premagati vratarja ekipe FVZ. Napetost se je vse bolj stopnjevala, saj so igralci Turistike s prvim zadetim golom dobili še dodatno motivacijo za igro. V 9. minuti so imeli Turisti zopet lepo priložnost za nov zadetek, saj so bila vrata nasprotne ekipe prazna, a žal so bili prepočasni. Lahko bi rekli , da tako lepe priložnosti res ne gre zamuditi. V nadaljevanju so Turisti to tudi potrdili, saj so zamujeno priložnost uspeli nadoknaditi z drugim zadetkom (0:2). V 12. minuti so svoje vodstvo potrdili še s tretjim zadetkom (0:3). Ekipa FVZ-ja je začela svoj tempo igre stopnjevati, saj je želela žogo spraviti v gol in tako prvič na tej tekmi premagati vratarja ekipe Turistov. Vendar s hitrejšim tempom in bolj borbeno igro se je pojavljajo tudi več nepozornosti in napak. Igra enostavno ni stekla tako, kot so si želeli. V 16. in 17. minuti smo videli nova 2 zadetka za ekipo Turistov, ki so svoje vodstvo povišali na razliko petih golov (0:5). V 18. minuti pa se je tudi FVZ-ju obrestoval prvi gol (1:5). Tako so fantje na krajši odmor odšli z razliko štirih golov. V začetku drugega polčasa so nam fantje iz Turistike postregli kar s tremi zaporednimi goli (v 21., 22. in 23. minuti). Tako so z rezultatom 1:8 vodili pred ekipo FVZ-ja. Fantje so se res razigrali, njihova igra je postajala vse bolj tekoča in načrtovana. V 28. minuti tekme so krepko vodili z rezultatom 1:10. Ekipa FVZ-ja se kljub visoki prednosti Turistov ni predala, saj smo v 29. minuti tekme videli njihov 2. gol za rezultat 2:10. Vendar kljub vsemu, je bilo časa in moči premalo, da bi lahko upali na preobrat. V zadnjih minutah tekme so Turisti prikazali pravo športno predstavo, saj so goli kar “deževali”. Tekma se je zaključila v korist Turistov, saj so nasprotno ekipo premagali z visoko prednostjo dvanajstih golov (3:15).

Naj omenimo, da sta žogo v gol največkrat spravila igralca Martin Fili, s številko 18 ( 4 zadetki) in Anejc Bulf, s številko 17 (5 zadetkov).

FENIKS : PEF (2:4)

Druga tekma je potekala med ekipo Feniksa in PEF-a. Že v samem začetku, ko so PEF-ovci stopili na igrišče smo lahko opazili njihovo novo podobo, saj so prvič igrali v novih dresih. Po pričetku igre sta prva 2 gola pripadla PEF-u. Tako so povedli z rezultatom 0:2. Za prvi gol je bil zaslužen igralec s številko 7, Blaž Brudar, drugič pa je žogo uspešno spravil v gol igralec s številko 21, Žan Modrijan. V nadaljevanju je igra postala vse bolj živahna, obe ekipi sta bili dobro razpoloženi. V 8. minuti tekme so imeli PEF-ovci zelo lepo priložnost za nov zadetek, vendar moramo pohvaliti vratarja Feniksa, ki je z odlično obrambo poskrbel, da PEF ni prišel do novega zadetka. Igralci PEF-a so se med seboj spodbujali in glasno narekovali tempo igre. Kot izgleda se jim je to dobro obrestovalo. V 13. minuti so PEF-ovci poskrbeli za 3. zadetek in tako je bil rezultat 0:3. Tokrat je bil pri strelu na gol zopet uspešen igralec s številko 21, Žan Modrijan. V 14. minuti so imeli PEF-ovci zelo lepo priložnost za nov zadetek, a se je žoga odbila od vratnice. V 15. minuti je tudi ekipa Feniksa prišla do odlične priložnosti za zadetek, a je bil vratar PEF-a močnejši in je uspel žogo zadržati pred vrati. Po borbeni igri je ekipa Feniksa prišla do prvega zadetka na tekmi, tako je uspela zmanjšati vodstvo nasprotne ekipe (1:3). V 2. polčas sta obe ekipi odšli umirjeno. Kot izgleda so se fantje med odmorom uspeli skoncentrirati in skleniti novo taktiko za zadnjih 20 minut.  Kako se jim je taktika obrestovala smo videli v nadaljevanju tekme. V 24. minuti je imela ekipa Feniksa lepo priložnost za nov zadetek, saj vratar PEF-a ostal sam pred golom, a je vseeno uspel ubraniti strel nasprotnika.  V 25. minuti je imel PEF priložnost, da spravi žogo v gol, a se je le ta zopet odbila od vratnice. V nadaljevanju igre so igralci Feniksa pokazali, da niso izgubili želje po novih zadetkih, kar so dokazali v 29. minuti. Za njihov 2. zadetek je bil zaslužen Tomaž Zorec. A tekma se je končala z razliko dveh zadetkov, v korist PEF-a (2:4).

Igralec zmagovalne ekipe, David Hrovat je po tekmi povedal: ”Tekma se mi je zdela napeta. Vsa čast našim fantom za borbo. Borili so se tako kot treba, vsak na svoji poziciji. Rad bi čestital tudi našim nasprotnikom za borbo”.

TUR V : FHŠ (5:0)

Zadnja tekma bi morala potekati med ekipo TUR V in FHŠ-ja, a se igralci FHŠ-ja tekme niso udeležili. Tako je zmaga s 5:0 avtomatsko pripadla fantom iz ekipe TUR V.

Vse tekme so bile napete do zadnje sekunde. V prvi tekmi so fantje prikazali pravo predstavo z visokim številom zadetkov, v drugi tekmi pa smo bili priča številnim vratnicam, ki so žogi preprečile, da bi zatresla nasprotniko mrežo.

Vsem nogometašem čestitamo, pa le  pogumno naprej!

 Zapisala: Valentina Baznik

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom