left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

MAJ 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Petčlanska skakalna zasedba na tekmi pod Tatrami

27.01.2015

Štrbske Pleso, Ljubljana, 27. 1. 2015 - Danes bodo na 27. zimski univerzijadi nastopili prvi slovenski tekmovalci. Na srednji napravi v Štrbskem Plesu na Slovaškem bo na tekmi smučarjev skakalcev nastopilo pet Slovencev. Prvotno naj bi nastopila samo dva tekmovalca, a so v zadnjem trenutku na prizorišče prispeli še trije skakalci in s tem dvignili kakovost slovenske univerzitetne odprave. 

Sicer sta drugi dan uradnih treningov brez zapletov nastopila Ernest Prišlič in Matej Likar. Tako sta skakalnico v Štrbskem Plesu spozna še nekoliko bolje. Omenjenima skakalcema se bodo pridružili še Žiga Mandl, Mitja Mežnar in Miran Zupančič. Slednji je trenutno vodilni tekmovalec v skupnem seštevku kontinentalnega pokala, ki je po kakovosti takoj za svetovnim pokalom smučarjev skakalcev.'Ekipi so se zadnji trenutek priključili še trije skakalci, ki so še konec tedna nastopali na kontinentalnem pokalu v Planici, nato pa se takoj v ponedeljek odpravili na Slovaško in tako precej okrepili našo ekipo. Zavoljo tega pričakujem zelo lepo tekmo in dobre rezultate, saj bo na njej nastopilo kar 5 slovenskih športnikov študentov,' je povedal vodja slovenskih skakalcev Jan Družina.

Na tekmovanju v smučarskih skokih je bilo moč zadnji trenutek prijaviti večje število športnikov, kar je slovenska odprava izkoristila. 'Zelo hitro in dobro smo odreagirali, poklicali fante, ki naj bi nastopili na ekipni tekmi v nedeljo. Uspelo nam jih je prijavili že za tekmo posameznikov v torek, zato smo, za razliko od večine ostalih reprezentanc, ekipo povečali dan pred tekmo. Tukaj gre velika zahvala trenerju slovenske B reprezentance Igorju Medvedu, ki je na tekmo poslal zelo močno zasedbo tekmovalcev. Zato si lahko obetamo kar veliko od tega tekmovanja,' je razložil Jan Družina.

S tem so se apetiti po odličnem rezultatu slovenskih skakalcev dvignili, a vodja skakalne odprave Jan Družina je previden: 'O medaljah še za enkrat ne bom govoril. Tekmovalci se morajo zbrati, pokazati dva dobra skoka in potem počakati kaj bo storila konkurenca. Odličnih tekmovalcev je veliko. Medalja pa je na koncu samo nagrada za dobro delo.'

Miran Zupančič, je od peterice tekmovalcev trenutno najuspešnejši skakalec. Pred tekmo je povedal: 'Ker smo prišli zadnji hip res nismo opravili štirih skokov za trening, a se je trener Jan Družina dogovoril, da bomo lahko opravili dva dodatna skoka, kar mislim, da bo pred tekmo dovolj za spoznavanje skakalnice. Je pa res, da sem na tej skakalnici že skakal na FIS pokalu, zato težav s prilagajanjem ne bo.'

Skakalci bodo poskusni skok opravili ob 12:45, prva serija tekmovanja pa se bo za dekleta začela ob 14:00, za fante pa ob 15:00. Kot rečeno je na startni listi pet Slovencev, ki imajo

naslednje startne številke: Matej Likar, dijak šolskega centra Postojna bo startal kot 26., Mitja Mežnar, član Fakultete za organizacijske vede, kot 32., Ernest Prišlič, študent fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede bo skočil s številko 37, sledil mu bo Žiga Mandl, študent Fakultete za upravo, kot zadnji pa bo v 1. seriji od Slovencev skočil Marjan Zupančič, dijak Šolskega centra Novo mesto, ki bo nosil številko 48. Na tekmo je prijavljenih 53 tekmovalcev.

Tekmovanje posameznikov bo moč videti tudi po televiziji, saj bo od 14:00 dalje prvo končno odločitev smučarjev skakalcev neposredno prenašala televizijska hiša Eurosport. Udeležbo slovenskih športnikov študentov na 27. zimski univerzijadi v Štrbskem Plesu in Granadi organizira Slovenska študentska športna zveza (SUSA), v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije ter Zvezo drsalnih športov Slovenije. Program pa podpirata Fundacija za šport in Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport.

Vse podrobnosti o 27. zimski univerzijadi lahko spremljate tudi na spletni strani Slovenska študentska športna zveza (www.susa.org), ostalo dogajanje na igrah pa bomo objavljali tudi na družabnem omrežju Facebook.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom