left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Znani so prvki Univerzitetnih ligaških tekmovanj Univerze na Primorskem

30.03.2015

V ponedeljek, 30. marca 2015, so na Srednji tehniški šoli Koper potekali boji za prva tri mesta v vseh treh ligaških tekmovanjih Univerze na Primorskem. Tekmovanje, ki ga organizira Univerzitetna športna zveza Primorske je potekalo od meseca novembra in  kar 21 ekip se je borilo za naslov univerzitetnega prvaka v odbojki, košarki in futsalu. Tri najbolje uvrščene ekipe so s strani organizatorja prejele tudi pokale in medalje.  

 

UNIVERZITETNA ODBOJKARSKA LIGA (UOL UP)

PEF : FAMNIT1 0:2 (brez boja)

Tekmovanje se je pričelo ob 16. uri,  ko je bila na sporedu prva tekma dne in sicer za 3. mesto v odbojki. Med seboj sta se pomerili ekipa Pedagoške fakultete Koper (PEF) in ekipa Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), ki je zaradi predaje tekme ekipe PEF osvojila 3. mesto v Univerzitetni odbojkarski ligi Univerze na Primorskem.

 

TURISTICA : FAMNIT2 1:2 (21:25 / 25:21 / 9:15) 

Ob 17. uri je sledila tekma za 1. mesto v odbojki med ekipo Fakultete za turistične študije (TURISTICA) in ekipo Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).  Prvi servis je pripadal ekipi Turistice, ki je takoj povedla s 3:0 in nakazala angažiranost in željo po osvojitvi naslova. A kljub vsemu se Famnit ni vdal in je kaj hitro izenačil in tudi povedel s 4:5. Ekipa Turistice je v svoji ekipi imela le dva fanta in sicer Anžeta Špenka in Martina Filija, ki pa sta imela okrog sebe res odlično uigran ženski del ekipe. Ekipa Famnita na drugi strani je bila sicer nekoliko številčnejša a vendar se premoč na igrišču ni tako očitno poznala. Po številnih menjavah in vmesnem rezultatu 9:9 je ekipa Turistice le zbežala za štiri točke in zopet prevzela pobudo. A ta ni trajala dolgo, saj se je ekipa Famnita pobrala in proti koncu prvega niza prešla v vodstvo z 18:21. Obe ekipi sta imeli podporo tudi iz tribun, saj so študentje in študentke obeh fakultet prišli bodriti svoji ekipi, kar je v telovadnici še toliko bolj ogrelo ozračje. Ekipa Turistice je pri rezultatu 20:23 vzela prvi odmor in tako poskušala presekati pohod ekipe Famnita kar pa jim na žalost ni uspelo najbolje in ekipa Famnita je prvi niz slavila z 21:25.

Drugi niz je s servisom začela ekipa Famnita. Po nekaj minutah igre je bil rezultat še vedno tesen, saj sta se ekipi redno menjali na servisu vse do rezultata 6:6, ko pa je ekipa Turistice končno ubežala na 11:8. Trenutna premoč ni trajala dolgo, saj sta se ekipi izenačili že pri 13. točki. Pri rezultatu 17:15 je ekipa Famnita vzela prvo minuto odmora v 2. nizu. Kljub minuti odmora pa se v nadaljevanju ni kaj dosti spremenilo, saj je Turistica še naprej pritiskala in kaj kmalu bila v vodstvu z 20:16. Pri tem rezultatu pa je ekipa Famnita izkoristila še drugi odmor. Tudi ta odmor ni prinesel očitne razlike saj je ekipa Turistice še naprej držala prednost in prišla vse do izida 25:21 in tako izenačila skupni izid na 1:1 v nizih.

Tretji niz je s servisom začela Turistica, ki pa le-tega ni obdržala dolgo, saj je Famnit hitro prešel v vodstvo z 1:2. Sledil je hud boj za vsako žogo in izenačevanje rezultata iz točke na točko vse do rezultata 7:7. A nato je Famnit le prešel v vodstvo in razlika je hitro narasla na 8:12. V tem trenutku je ekipa Turistice tudi vzela odmor in še zadnjič poskušala presekati igro Famnita. Žal se to ni izšlo in Famnit je tudi po odmoru nadaljeval odlično in dosegel prvo točko za rezultat 8:13.  Napaka pri servisu Turistice pa je prinesel zaključno točko Famnitu, ki jo je tudi izkoristila in končala tretji niz z rezultatom 9:15. 

Univerzitetni odbojkarski prvak je tako postala ekipa Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), pred drugo uvršeno ekipo Turistice in tretje uvrščeno ekipo Famnit 1. 

 

UNIVERZITETNA KOŠARKARSKA LIGA (UKL UP)

TURISTICA : FPP 64:43 ( 16:13 / 14:12 / 16:10 / 18:8 )

Ob 18. uri smo lahko spremljali tekmo za 3. mesto v košarki, kjer sta se za zmago na portoroškem derbiju borili ekipa Fakultete za turistične študije (TURISTICA) in ekipa Fakultete za pomorstvo in promet (FPP). Nekoliko bolje je začela ekipa Turistice, ki je po treh minutah igre vodila z 10:4. Ekipa FPP se ni predala in je z ukradeno žogo kapetana Uroša Kvedra in zadetim košem rezultat znižala na 10:6. Nekaj dobrih minut FPP in borbene igre kapetana je v zadnji minuti prineslo vodstvo FPP z 10:13.  Z dvema trojkama Turistice pa se je prva četrtina končala z vodstvom Turistice s 16:13.

Druga četrtina se je nadaljevala v podobnem slogu kot zaključek prve in ekipa FPP je že po nekaj minutah skorajda bila že v izgubljenem položaju, ki pa ga je nato iz minute v minuto reševala in znižala rezultat na 30:25, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Tretja četrtina se je začela umirjeno in ekipa Turistice je vzdrževala prednost in tako v 2. minuti povišala rezultat preko Marka Jelića in dveh uspešno izvedenih prostih metov na 36:27. Po dveh odličnih akcijah in odlične prodoru Cerkvenika je FPP znižal rezultat na 38:31. Tri minute pred koncem tretje četrtine je ob menjavi Marka Jelića ekipa Turistice vodila z rezultatom 40:32 in pri istem rezultatu le minuto zatem vzela še minuto odmora.  Z nekaj odličnimi akcijami so se nato igralci Turistice zopet oddaljili in na koncu tretje četrtine vodili že z 46:35, kar je bil tudi končni rezultat te četrtine.

V zadnjo četrtino igralci FPP vstopili s polno mero volje in želje ter motivirani, da obrnejo rezultat v svojo prid. Žal se njihov met nikakor ni poklopil in po nekaj minutah je Turistica rezultat povečala že na 50:35. Čas je neusmiljeno tekel in sol na rano je nasul še odličen skakalec Martin Fili, ki je z nekaj zaporednimi skoki v napadu poskrbel, da je napad Turistice trajal skoraj dve minuti in dve minuti pred koncem je tako Turistica vodila že z 61:39. Do konca tekme so se igralci FPP srčno in pravično borili a žal je bilo časa premalo za kaj več kot zmago Turistice s končnim izidom 64:43 . Le-ta se je lahko zadovoljila z osvojenim 3. mestom v Univerzitetni košarkarski ligi Univerze na Primorskem. 

 

FM : FAMNIT 40:66 ( 13:21 / 13 : 16 / 8:6 / 8:21) 

Igralci Fakultete za management (FM) so odlično odprli finalno tekmo s košem Fortune in trojko Miličevića ter tako povedli 5:0 a se je ekipa Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) hitro pobrala in v 5 minuti prišla do vodstva 8:10. V sedmi minuti je trojka Diega Celina pomenila že vodstvo FAMNITA z 11:19. Po izgubljeni žogi FM je FAMNIT v zadnji sekundi s polaganjem izenačil najvišjo prednost. Rezultat polčasa 13:21.

Drugo četrtino sta obe ekipi začeli s košem, nato je sledilo nekaj "razrtgane igre" in izgubljenih žog na obeh straneh.  S trojko Veljkovića in košem Škrlja je Famnit prišel do prednosti 17:30. Igralci FAMNITA so rešetali obrambo FM predvsem iz razdalje in s protinapadi. Vendar igralci FM se niso predali in so se dobri dve minuti pred polčasom s tremi zadetimi prostimi meti Volka približali na  26:32.  FAMNIT je prvi polčas zaključil s trojko in košem Benčana. Rezultat polčasa 26:37.

Tretja četrtina se je začela z nekaj nervoze oziroma treme na obeh straneh zato smo na prvi koš čakali skoraj štiri minute. Miličević je polaganjem približal svojo ekipo na 28:37. Na prvi koš FAMNITA smo čakali še dlje in sicer več kot pet minut, nato sta Benčan in Veljković povišala vodstvo na 28:43.  Rezultat po tretji četrtini 32:45 v korist ekipe FAMNIT.

Zadnjo četrtino so igralci FM, ki so lovili zaostanek pričeli dobro, vendar jim je hitro odgovoril Veljković s trojko in košem po protinapadu. Rezultat po treh minutah zadnjega dela 35:50 za FAMNIT. S trojkama Celina in zabijanjem Veljkovića je prišel FAMNIT do prednosti 22 točk, rezultat 36:58. Konec tekme rezultat 40:66 za FAMNIT.  Ekipa FAMNITA je bila boljši nasprotnik skozi celotno tekmo in je zasluženo slavila ter tako prevzela naziv univerzitetnega prvaka v košarki.

 

UNIVERZITETNA FUTSAL LIGA (UFL UP)

FPP1 - FENIKS 5:2 (1:0)

Ob 21. uri se je pričela prva tekma in sicer za 3. mesto v futsalu med ekipama Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) in ekipo FENIKS (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije).  Obe ekipi sta začeli zelo previdno in nista želeli brezglavo napadati, saj nobena ni želela prejeti nespametnega zadetka. V 3. minuti je prvi prekršek za rumeni karton in ekipo FPP1 naredil Humar, ekipa Feniksa pa indirektnega prostega strela ni izkoristila. Že minuto kasneje je vratnica rešila ekipo FPP1 in tako je ostalo pri rezultatu 0:0. V 5. minuti pa je FPP prvič resno ogrozil mrežo Feniksa a je bil napadalec nenatančen. V osmi minuti je svoj drugi prekršek naredila ekipa Feniksa in v 10. minuti tretjega ter tako počasi polnila bonus do kazenskih strelov. Iz prostega strela je v 11. minuti prvič zadela ekipa FPP1, uspešen je bil Jan Juvančič. V nadaljevanju so bonus izpolnili igralci Feniksa in FPP je imel priložnost za zadetek iz 10-ih metrov. Do konca srečanja se nobeni od ekip ni uspelo približati zadetku, še najbližje je bila ekipa Feniksa, ki je v zadnjih sekundah zapravila prosti strel in priložnost za izenačenje. 

V začetku drugega polčasa je že v prvi minuti vratnica rešila Feniks, ki pa je že minuto kasneje klonil pod zadetkom Arona Čauševića in tako zaostajal z rezultatom 2:0. V četrti minuti se je odlična priložnost ponudila ekipi Feniksa, ki pa le-te ni izkoristila. Že v proti napadu pa je vratar naredil prekršek in iz najstrožje kazni so bili uspešni igralci FPP, ki so tako rezultat povečali na 3:0. Strelec je ponovno bil Čaušević. Igra se je nato razživela, saj so igralci Feniksa pričeli igrati z vratarjem, kar pa je pomenilo dodatno ranljivost in hitro možnost za povišanje rezultata FPP. Ekipa Feniksa je zamenjala vratarja in v okvir vrat poslala Tomaža Zorca. Že nekaj minut kasneje je rdeči karton prejel Humar Erik (drugi rumeni) in ekipa FPP je iz tega prostega strela prejela zadetek. Tako je Feniks znižal rezultat na 3:1. To je pomenilo, da lahko ekipa FPP ponovno igra v popolni postavi.  Tekma je postajala vse bolj živčna in igralcem so popuščali živci, saj so si vsi želeli osvojiti to tolažilno 3. mesto. Ob polovici drugega polčasa so pobudo za nekaj minut prevzeli igralci Feniksa, ki so si resnično želeli izenačiti a jih je ekipa FPP umirjeno nadzirala. To pa ni trajalo dolgo, saj je v 14. minuti drugega polčasa Feniks preko Matica Tepeša rezultat znižal na 3:2. Tri minute pred koncem je ekipi FPP končno zopet uspelo pripraviti uspešno akcijo in po borbenem posredovanju enega od igralcev omogočila Čauševiću da doseže svoj ˝hat trick˝ ter tako poviša vodstvo na 4:2. FPP je nato le še nadziral končnico tekme in v zadnjih zdihljajih tekme poskrbel še za en zadetek, ki je postal tudi končni rezultat in sicer 5:2. 

 

PEF - FM 4:3 (2:3)

V finalni tekmi ob 22. uri sta se za 1. mesto v futsal ligi spopadla ekipa Pedagoške fakultete iz Kopra (PEF) in ekipa Fakultete za management (FM). Obe že stari znanki v ligaških tekmovanjih sta prišli v popolnih postavah, kjer pa je le poškodovanega Curka v vratih PEF zamenjal stari znanec Aleš Gantar. Tekmo so iz sredine igrišča pričeli igralci ekipe PEF, ki pa so že v tretji minuti klonili pod strelom Vukelića, ki je zadel za 0:1. Že minuto kasneje se je v napadu odlično znašel Seit Demiri, ki je povišal vodstvo na 0:2. Le to je trajalo manj kot minuto saj je ekipa PEF že v naslednjem napadu znižala rezultat na 1:2.  V 13. minuti je PEF izenačil in z borbeno igro prevzemal pobudo, ki pa se je na žalost v 17 . minuti nekoliko izjalovila in Andrej Bonin je povišal vodstvo na 3:2 ter tako postavil tudi rezultat polčasa.

V drugem polčasu so tako eni kot drugi ves čas napadali in imeli tudi priložnosti za izenačenje ali pa povišanje prednosti. A vendar se je vratar FM velikokrat izkazal in ubranil tudi nemogoče strele igralcev PEF. Ti so se ves čas borili in napadali ter, kot bi v žargonu rekli ˝grizli˝, da bi končno dosegli izenačujoči zadetek, ki bi jih vrnil v igro. FM-ju pa so vedno bolj pohajale moči, kar je izkoristil Blaž Brudar, ki je s čudovitim zadetkom pod prečko matiral vratarja FM in 5. minut pred koncem izenačil izid na 3:3. Pri tem rezultatu so le-ti vzeli tudi minuto odmora, da se nekoliko spočijejo in naberejo moči za zadnje 4. minute. Igralci PEF so še poizkušali a vendar so igrali previdno, saj niso smeli storiti prekrška, ki bi pomenil strel iz 10. metrov.  Dve minuti pred koncem pa šok za ekipo FM, saj je Blaž Brudar ponovno zadel in tako popeljal ekipo PEF do vodstva z 4:3, kar je postal tudi končni rezultat. Tako je univerzitetni prvak v futsalu ekipa Pedagoške fakultete iz Kopra (PEF).

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom