left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

MAJ 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Moja olimpijska norma

31.03.2016

»Sodelujte v projektu Moja olimpijska norma in skupaj s strokovno ekipo izboljšajte svojo telesno pripravljenost. Vaša olimpijska norma vas lahko popelje v Rio! Število prijav na posamezno uro vsakega izmed petih dogodkov (Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo mesto) je omejeno zgolj na 25 posameznikov, zato s prijavo pohitite!

Projekt Moja olimpijska norma je namenjen vsem: mladim in starim, tistim brez kondicije in tistim, že skoraj vrhunsko pripravljenim, tistim, ki tečejo vsak dan in tistim, ki sploh še nikoli niso, tistim, ki so navdušeni rekreativni tenisači, jogisti, nogometaši, tisti, ki se rekreirajo z aerobiko ali pa se sploh ne, da nadenejo športne copate, testirajo svojo telesno pripravljenost, prestavijo svoje standarde na višjo raven, se rekreirajo in trenirajo, izboljšajo kvaliteto svojega življenja in ujamejo svojo olimpijsko normo.

Zakaj?

Da tudi vi na lastni koži izkusite, kako se počutijo naši olimpijski športniki! Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in seveda trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev.

Vsak dogodek (Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo mesto) bodo obiskali tudi olimpijci in s prve roke se boste lahko pozanimali, kako potekajo njihove priprave, so morda že kaj nervozni, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja. In nenazadnje: da boš morda prav ti tisti, ki je dosegel ali presegel svojo olimpijsko normo in si ogledal olimpijske igre v Riu!

 

  • Sodeluješ tako, da se udeležiš enega od dogodkov ali pa si na svoj pametni telefon naložiš aplikacijo Team Slovenia (App Store | Google Play) in testiranje med 6. in 30. aprilom opraviš sam.
Tvojo telesno pripravljenost bomo izmerili s Cooperjevim tekaškim testom na 2.400 m. To bo predstavljalo tvojo izhodiščno telesno pripravljenost, rezultat pa bo služil za osnovo, na podlagi katere je Roman Kejžar, uradni trener projekta, določil olimpijske norme. Svojo boš lovil na zaključnem dogodku 18. junija v Ljubljani.

Tisti, ki boste dosegli ali presegli normo na zaključnem dogodku (in ste se udeležili katerega od prvih testiranj na enem od dogodkov) ali pa boste prvo in zaključno testiranje opravili preko mobilne aplikacije Team Slovenia (App Store | Google Play), se boste uvrstili v nagradno žrebanje. Nagrajenca, ki bo prejel potovanje na ogled olimpijskih iger v Riu, bomo razglasili na zaključnem dogodku 18. junija v Ljubljani. Tudi takrat bodo z nami olimpijci. Prava olimpijska izkušnja nam zato ne uide.

  • Kdor bo dosegel ali presegel normo na zaključnem dogodku ali pa bo prvo in zaključno testiranje opravil preko mobilne aplikacije, se bo uvrstil v žrebanje za glavno nagrado: ogled OI v Riu!
Prva testiranja bodo preko mobilne aplikacije (App Store | Google Play) mogoča v obdobju od srede, 6. aprila 2016, do sobote, 30. aprila 2016. Testiral se boš lahko tudi na enem od petih dogodkov. Obdobju prvih testiranj sledi pripravljano obdobje. V tem času bodo na spletnem mestu in preko mobilne aplikacije deležni predlogov treningov, nasvetov, smernic in motivacije strokovnjakov, ki sodelujejo tudi z olimpijskimi športniki in jim s svojim znanjem pomagajo do uspehov in navsezadnje tudi olimpijskih kolajn. To obdobje traja približno 8 tednov.

Če ste v tem času uspeli napredovati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, boste to lahko preverili v mesecu juniju. Tisti, ki ste to že prvič storili preko mobilne aplikacije, boste zaključno testiranje lahko opravili v času med vključno četrtkom, 9. junijem 2016 in soboto, 18. junijem 2016 do 15. ure. Tisti, ki pa ste svojo telesno pripravljenost zmerili na enem od naših prvih dogodkov, pa boste lahko preverili, če ste dosegli svojo olimpijsko normo, na zaključnem dogodku v Ljubljani, 18. junija 2016.

V Ljubljani bomo med vsemi, ki ste dosegli ali presegli svojo olimpijsko normo, izžrebali nagrajenca, ki bo poletel v Rio na ogled olimpijskih iger. Ter seveda podelili še kopico drugih privlačnih nagrad.

Kako bodo potekali dogodki?

Zagotoviti vam želimo čim boljšo olimpijsko izkušnjo in z njo čim bolj osebno obravnavo olimpijske strokovne ekipe. Zato vas vljudno naprošamo, da se izbranih terminov posameznih dogodkov držite in ste na lokaciji pravočasno.

Vsako polno uro vas bomo sprejeli v akreditacijskem centru, ker vas ekipa Moje olimpijske norme seznanila s potekom aktivnosti in usmerila v ustrezne cone. Dvajset minut čez polno uro se boste v ogrevalni coni pod nadzorom trenerja ustrezno pripravili na testiranje in ogreli. Vsako polovico polne ure bo na vrsti skupinski štart (maksimalno 25 udeležencev) Cooperjevega testa (2.400 m).

Po opravljenem testiranju boste imeli čas, da se posvetujete s strokovnjaki olimpijske ekipe ali udeležite delavnice, kjer se boste seznanili s smernicami za pravilno in učinkovito izboljšanje telesne pripravljenosti glede na vaš izhodiščni izmerjeni rezultat Cooperjevega testa. Družili se bomo tudi z olimpijci, da bo olimpijska izkušnja še popolnejša.

Število prijav na posamezno uro vsakega izmed petih dogodkov (Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo mesto) je omejeno zgolj na 25 posameznikov, zato s prijavo pohitite!

 

icon OKS_Moja olimpijska norma
top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom