left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Znani finalisti Univerzitetne futsal lige

05.04.2016

Včeraj smo ob 20. uri bili priča dvema super tekmama polfinala Univerzitetne futsal lige Univerze na Primorskem kjer lahko brez slabe vesti rečemo, da je v nogometu včasih potreben tudi kanček sreče. Številne odlične akcije, super vzdušje, borbe v znaku fair -playa in  očitno prizannje vseh, da bi se kaj hitro lahko uvrstili v finale tudi ostali dve poraženi ekipi kaže na to, da nas čaka naslednji ponedeljek zanimiv finale.

FPP II : TUR I 6:7 (po rednem delu 3:3)

V prvi tekmi polfinala Univerzitetne futsal lige (UFL) sta se za mesto v finalu pomerili prvouvrščena ekipa FPP II in četrtouvrščena ekipa Turistica I. Tekmo so oboji vzeli resno, kar se je videlo po številnih napadih v prvem delu 1. polčasa. Golov nismo videli, smo pa zato videli številne poiskuse in prečke ter vratnice. Igra se je nato rahlo umirila, proti koncu 1. dela (17. minuta) pa so igralci Turistice imeli lepo priložnost v napadu, ki jo je z golom za 0:1 zaključil Durnik. Seveda je to pomenilo neizmerno veselje za ekipo in navijače Turistice, kar pa so FPP-jevci izkoristili in v eksplozivnem protinapadu še v isti minuti izenačili na 1:1 (Skok). Igralci so tako na odmor odšli z neodločenim izidom. Tudi v drugem polčasu smo videli zelo izenačeno igro. V 28. minuti je Depangher prišel do strela in povedel ekipo FPP v vodstvo z 2:1. Igralci Turistice so, tako kot v 1. polčasu FPP-jevci, hitro izvajali in že v naslednjem napadu izenačil rezultat na 2:2 (Fabčič). Nekaj minut kasneje je Zajc priigral prednost FPP-ju (3:2), malo za tem pa je Fabčič s prostega strela udaril proti golu, pri tem pa se jez nekaj sreče žoga odbila od nasprotnega igralca in pristala v golu. Tako je tudi v drugo rezultat izenačil na 3:3. V napetem zaključku tekme sta ekipi energično poskušali odločiti tekmo, a to ni uspelo nobeni. Če se redni del v polfinalu ali finalu zaključi neodločeno, potem po pravilih sledi takojšnje izvajanje 6-metrovk, po 5 na vsaki strani. Obe ekipi sta na črto postavili svoje najboljše strelce in rezultat po desetih 6-metrovkah je bil ponovno izenačen na 6:6! Obe ekipi sta zadeli po 3 gole, po 2 na vsaki strani pa sta branila odlična vratarja obeh ekip. Streljanje 6-metrovk se nadaljuje tako, da imata obe ekipi po 1 strel na gol. Tista, ki si pridobi prednost 1 gola, zmaga. Strel FPP-ja je vratar Turistice ubranil, žoga pa je pri strelu Turistice pristala v golu FPP-ja, s tem pa je ekipa Turistice zmagala tekmo z rezultatom 6:7. Obema ekipama čestitamo za odlično igro!

FENIKS - TUR V  0:2

V drugi tekmi polfinala pa sta se med seboj spopadli drugouvrščena ekipa Turistica Veterani in tretjeuvrščena ekipa Feniks. Podobno kot na prvi tekmi sta tudi ti dve ekipi imeli veliko lepih priložnosti, s tem pa tudi kar nekaj strelov proti golu. A najbližje golu je s strelom v prečko prišel Marin za Feniks in na drugi strani Flego za Turistico. Igralci Feniksa so skušali s timeoutom zbrati svojo pozornost in se osredotočiti na zmago, a ekipa Turistice se ni dala tako zlahka. Igra je bila zelo borbena, videli smo tudi kar nekaj prekrškov na vsaki strani, med drugim tudi 2 rumena kartona. Ob polčasu je bil rezultat še vedno izenačen, vendar za nadaljevanje smo nujno potrebovali zmagovalca. Flego je po prejemu odličnih podaj večkrat streljal na gol, vendar žoga se je bodisi odbila od vratnice, bodisi jo je branil vratar Feniksa. No, da pa se vztrajnost izplača, smo videli v 24. minuti, ko je Flego prinesel gromozansko veselje ekipi Turistice z golom za vodstvo z 0:1. Borbena igra se je stopnjevala, obe ekipi pa sta bili že kar izmučeni, zato je najprej ekipa Turistice, nato pa še ekipa Feniksa vzela timeout. Slednji so proti koncu (zadnje 3 minute) vratarja zamenjali z igralcem in se tako na vse ali nič podali v boj za izenačenje. Ekipa Turistice je postavila bunker, tako da igralci Feniksa pravzaprav niso mogli priti blizu, razen z nekaj streli z boka, ki pa so leteli mimo gola. Po prestreženi žogi v zadnji minuti pa je Flego zapečatil usodo tekme in postavil končni rezultat 0:2. Pol minute je še ostalo do konca in kljub še večjemu pritisku Feniksa, le-temu ni uspelo dati gola. Presrečni igralci Turistice so tako drugi finalisti UFL, ekipa Feniksa pa se bo borila za 3. mesto.

Vabljeni na finalne obračune naslednji ponedeljek, 11. 4. 2016, ko se bodo med seboj najprej pomerili igralci Univerzitetne odbojkarske lige, nato košarkarji, za tem pa še nogometaši. Se vidimo!

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom