left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

MAJ 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Univerzitetni prvaki postali PEF, FAMNIT in TURISTICA

12.04.2016

Koper, Dvorana Srednja tehniška šola Koper, 11. april 2016

Ligaška tekmovanja Univerze na Primorskem (UP) so dosegla svoj vrhunec. Včeraj, 11. aprila 2016, so se med seboj za naslov univerzitetnega prvaka pomerile le še najboljše ekipe, ki so se vse od meseca novembra borile za ta laskavi naslov. Na samem začetku jih je bilo kar 16, najboljše tri ekipe, ki so zastopale svoje fakultete, pa so postale Pedagoška fakulteta Koper v odbojki, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v košarki ter Turistica v futsalu. Nagrade, medalje in pokale so poleg predstavnika Univerzitetne športne zveze Primorske, Marka Juretiča podelila še Seit Demiri, predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Blaž Ćeklić, predstavnik Univerze na Primorskem. Čestitke vsem tekmovalcem!

V študijskem letu 2015/2016 je Univerzitetna športna zveza Primorske organizirala ligaška tekmovanja v odbojki, košarki in futsalu, na katere se je prijavilo 16 ekip iz vseh članic UP.

V odbojki, ki je potekala z mešano zasedbo so se na finalni tekmi za naslov univerzitetnega prvaka pomerili študentje in študentke Pedagoške fakultete Koper in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. 

PEF - FAMNIT 2:0 (25:23, 25:15)
 
Po uvodnem segrevanju se je že lahko videlo, da sta ekipi zelo motivirani in odlično pripravljeni saj so se vsi tekmovalci med seboj neprestano spodbujali in motivirali. Na klopi Pedagoške fakultete je bilo kar 14 tekmovalcev in tekmovalk ter tokrat poškodovani, Matija Jenko, ki je poškodbo staknil ravno na enem od prejšnjih rekreacijskih odbojkarskih turnirjev. Servis je na začetku pripadel ekipi PEF, ki pa je uvodoma zaostajala z 0:2. Obe ekipi sta se borili za vsako žogo in reševali nemogoče, a ekipa PEF je morala ves čas držati priključek FAMNITU, ki je kmalu vodil že z 3:8. V nadaljevanju je PEF po odlični seriji izenačil rezultat na 11:11 ter s tem očitno pokazal, da se nikakor ne bo podredil in pustil nasprotniku do enostavne zmage. Sledilo je izmenjevanje servisa in pridobivanje točke za točko vse do 23:23, ko je PEF povedel in tudi zaključil prvi set z rezultatom 25:23.

Drugi set je ekipa PEF odlično nadaljevala igro iz zaključka prvega in povedla z 2:0. Famnit je kljub slabšemu začetku takoj odgovoril in nato povedel z 2:4. A zopet smo lahko bili priča pravemu finalnemu dvoboju za prvo mesto, kjer sta obe ekipe ves čas odlično reševale žoge in dosegale nemogoče točke. Pri rezultatu 8:5 v korist PEF je ekipa FAMNIT vzela odmor in poskušala zbrati misli za nadaljevanje. Žal pa tudi v nadaljevanju igra ni stekla kot bi si želeli in že po nekaj servisih je bil rezultat 12:7. FAMNIT se je v nadaljevanju le pobral in kmalu ujel PEF, nikakor pa ni mogel preiti v vodstvo. Ekipa PEF je pridno nabirala točke in kmalu bila že pri rezultatu 19:13. Ekipa FAMNIT je zopet poskušala igro presekati z drugim odmor in tako še zadnjič prelomiti potek igre. To jim je za hip tudi uspelo a le do naslednjega servisa, ko je za PEF Tadej Vozlič silovito zabil in pokazal, kdo je gospodar na igrišču. FAMNITU danes tudi v nadaljevanju igra nikakor ni stekla in je nato poskusil kakšno točko doseči tudi na silo, vendar se ni izšlo. Zaključna žoga je pripadla ekipi PEF pri rezultatu 24:15. To žogo je tudi izkoristila in ekipa PEF je postala Univerzitetni odbojkarski prvak. Čestitke!

Po končani podelitvi najboljšim trem v Univerzitetni odbojkarski ligi je sledila Univerzitetna košarkarska končnica. Zaradi skupnega dogovora med ekipami in vodstvom smo zaključek lige naredili v obliki turnirja treh ekip, ki so se med seboj pomerile za univerzitetnega prvaka Univerze na Primorskem v košarki.

FVZ - TURISTICA 39:28

Prvo tekmo so med seboj odigrali košarkarji FVZ in TURISTICE. Košarkarji FVZ so takoj začeli s trojko Guskiča in povedli z 3:0. V tem ritmu so igralci FVZ tudi nadaljevali in že po dveh minutah igra je bilo 7:0. TURISTICA je v 3. minuti s trojko le znižala rezultat, kar pa ni ustavilo pohoda ekipe FVZ, ki je v naslednjih dveh napadih obakrat zadela za dve točki in povišala izid na 11:3. Prva četrtina se je tako zaključila v korist FVZ, ki je tudi v nadaljevanju igral boljše in bolj zavzeto ter tako proti koncu druge četrtine vodila že 23:9. A v zadnjih dveh minutah je ekipa TURISTICA dvakrat zadela in znižala rezultat. Veselje pa ni trajalo dolgo saj je Guskič, ki je bil v odlični strelski formi zopet zadel trojko. Po prekršku FVZ je dva prosta meta izvajala ekipa TURISTICE, bila polovično uspešna in tako tudi postavila končni rezultat prvega polčasa 28:14. FVZ je tudi drugi polčas začela odlično in povedla z novim košem za dve točki. Sledilo je kar nekaj minut brez koša, nato pa je tudi TURISTICA zadela za dve točki in po treh minutah znižala rezultat na 16:30. Po prekršku nad Pasko je le-ta imela dva prosta meta, ki pa jih je zopet zapravila in ostalo je pri enakem rezultatu. Minuto pred koncem tretje četrtine je z odličnim zabijanjem ozračje razgrel igralec FVZ. Po izgubljeni žogi in prekršku Repnika sta dva prosta meta zopet pripadla ekipi FVZ. Z obema zadetima prosta metoma se je rezultat povišal na 35:19. V naslednjem napadu je po prekršku ob metu za tri točke tri proste mete imela ekipa TURISTICE, ki je prvega zgrešila dva zadela in tako le prišla do 21. točke. Končni rezultat tretje četrtine je postavil Levec, 37:21. Zadnjo četrtino sta obe ekipi začeli mirno a ekipa TURISTICE je končno pričela nekoliko bolje in znižala rezultat na 37:28. A ekipa FVZ ni ničesar prepuščala naključju in je še naprej nadaljevala z odlično obrambo in ko je bilo potrebno tudi zadela. Tako je ves čas zadrževala prednost in tudi rezultat. Tekma se je zaključila z rezultatom 39:28.
 
FVZ - FAMNIT 38:43
 
Sledila je druga tekma večera med ekipama FVZ in FAMNIT. Prvi je za ekipo FAMNIT zadel Celin in sicer za dve točki. Ekipa FVZ je že v naslednjem napadu izenačila preko Zagorca na 2:2. Sledila sta dva prosta meta za FVZ katera je Guskič oba zgrešil a že po takoj pridobljeni žogi je ekipa FVZ zadela trojko in prvič prešla v vodstvo z rezultatom 5:4. Po zgrešenem napadu FAMNITA je po prekršku zopet dva prosta meta izvajala ekipa FVZ, ki je bila tokrat polovično uspešna in povišala rezultat na 6:4. V naslednjem napadu je Celin pokazal, da je v vrhunski strelski formi in je tako s trojko znižal rezultat na 8:7. Po uspešno ukradenih dveh žogah v naslednjih napadih je ekipa FAMNITA tudi prešla v vodstvo z 9:11. Trojka Veljkovića (FAMNIT) je rezultat spremenila na 11:14. Deset sekund do konca pa so FVZ zadeli za dve in nato še Pavlović v zadnji sekundi za dve točki in končni rezultat prve četrtine je bil 13:16 v korist ekipe FAMNIT. Druga četrtina se je začela zelo dobro za FAMNIT saj so v dobri minuti povišali vodstvo na 13:21. Zopet sta odlično igro pokazala Veljković in Celin. Sledile so zelo živčne in napete minute a dve minuti do konca polčasa je končno zopet zadela ekipa FVZ, ki je v naslednjem napadu že znižala rezultat na 21:28. Nato pa zopet sledil hladen tuš FAMNITA in trojka za novo večje vodstvo desetih točk, 21:31. Drugi polčas se je začel dokaj umirjeno saj kar dve minuti nobena od ekip ni zadela koša. Nato pa je le ekipa FAMNIT prekinila ta dve minutni strelski post in povišal rezultat na 21:33. FVZ je vztrajno nabiral točke in po dveh uspešno izvedenih prostih metih in trojko v nadaljevanju znižal rezultat na 30:35. Slabo izvajanje prostih metov in koš FAMNITA v zadnji sekundi napada pa je postavil rezultat tretje četrtine, 32:37. V zadnji četrtini je žoga pripadla v prvem napadu FAMNITU po treh minutah igre pa se zaradi odlično postavljene obrambe obeh ekip rezultat ni spremenil. Nato je iz prostih metov FVZ znižal rezultat na 34:37. Sledil je še en protinapad FVZ, ki pa napada ni uspel izkoristiti, saj je ob poskusu polaganja sledila odlična blokada Veljkoviča. Dve minuti do konca je po odličnem prodoru Veljkovića sledil koš in prekršek. Dodatni prosti met je zadel in povišal rezultat na 36:40. Ekipa FVZ je pričela z prekrški in Celin je prvega zgrešil, drugega zadel. Dvajset sekund do konca sta pripadla še dva prosta meta Veljkoviću, ki je zadel oba. Končni rezultat je postavil Zagorc. FVZ - FAMNIT 38:43.
 
FAMNIT - TURISTICA 41:36

Sledila je še zadnja tekma košarkarskega zaključnega trojčka med TURISTICO in FAMNITOM. Prva žoga je po skoku Veljkovića pripadla FAMNITU, ki je tudi povedel z rezultatom 2:0. Sledilo je takojšnje izenačenje na 2:2 in še trojka TURISTICE za 3:5. Po odlični igri je TURISTICA ves čas uspela bežati za dve točki prednosti in tako je minuto pred koncem vodila z 8:10, kar pa se je izkazalo tudi za končni rezultat prve četrtine. Drugo četrtino je začel FAMNIT s trojko Veljkovića, ki je povedel ekipo v vodstvo. TURISTICA je z dvema odličnima akcijama zopet povedla na rezultat 11:14 a je Veljković s trojko zopet izenačil na 14:14. V nasprotnem napadu Turistica izvajala dva prosta meta, oba zadela in povišala rezultat na 14:16. Sledila je trojka Šparembleka (TURISTICA) ki je povišal vodstvo Turistice na 15:19. FAMNIT je 15 sekund do konca polčasa znižal rezultat na 19:21 ter tako postavil rezultat polčasa. V drugem polčasu je najprej za Famnit zadel Miličević, ki je nato z odvzeto žogo takoj povedel Famnit v vodstvo z 23:21. FAMNIT je nadaljeval z dvema zadetima prostima metoma in povišal vodstvo na 25:21. Na drugi strani je z enim zadetim prostim metom rezultat znižala Turistica. Sledilo je po nekaj točk in nova trojka Šparembleka ter koša Celina in Kropeja, ki sta postavila rezultat tretje četrtine 32:27. V zadnji četrtini je najprej zadel Miličević za 34:27. Dve minuti do konca je bil rezultat 40:30 v korist Famnita Sledili so štirje zgrešeni prosti meti TURISTICE in nato še šest zadetih, končni rezultat pa je postavil Kropej in sicer 41:36.

Sledilo je le še finalno srečanje futsala, na katerem so se pomerili sami prijatelji, študentje Fakultete za turistične študije - Turistica.
 
TURISTICA - TURISTICA VETERANI 7:8 (po rednem delu 1:1)
 
Tekma se je začela previdno in z prepustitvijo pobude mladim a se je že v šesti minuti po odlični podaji sam pred vratarjem znašel Kosmač, ki je brez težav zadel in povedel veterane v vodstvo. V nadaljevanju sta sledila le še rumena kartona za A. Jagra (13. minuta) in Špenka (18. minuta), rezultat pa je do konca polčasa ostal nespremenjen 0:1. V nadaljevanju so mladi vidno povišali hitrost igre in zadetek je stal v zraku vse do 26. minute, ko je za mlade zadel in izenačil Flender. Podobno kot v prvem polčasu sta sledila le še rumena kartona za Durnika (28. minuta) in Kosmača (31. minuta), zagotovo pa je veterane v drugem polčasu reševal odlični D. Jager, ki je s številnimi obrambami zaklenil svoja vrata. Tako je po končanem rednem delu ostalo pri izenačenju 1:1.

Sledilo je izvajanje najstrožjih kazni. Obe ekipi sta bili odlični in zadevali kot po tekočem traku. V igri živcev pa se je pri rezultatu 7:8 v vrata postavil Flego in ubranil nasprotnikov strel. To je pomenilo, da se ekipa Veteranov iz letošnjega tekmovanja poslavlja z naslovom univerzitetnega futsal prvaka. Po njihovem pričevanju pa je to tudi slovo od ligaških tekmovanj v bodoče. Čestitke!
 
Ligaška tekmovanja so se s tem zaključila in študentje so v znak spoštovanja in odličnega dela prejeli še praktične nagrade, medalje in pokale, ki bodo v bodočem letu krasili police vseh fakultet, ki so si omenjene lovorike tudi zaslužile. Vsi prvaki univerzitetnih ligaških tekmovanj pa se bodo 25. maja borili še na državnem univerzitetnem prvenstvu, kjer bodo zastopali ˝barve˝ Univerze na Primorskem.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom