left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

MAJ 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

EUG 2016, Reka (Petek, 15.7.2016)

15.07.2016

Današnji dan je bil za reški del odprave slovenskih univerz uspešen. Vse ekipe so danes igrale, in priigrale tri zmage in en poraz. Pred prvo današnjo tekmo s slovensko udeležbo proti Francozinjam iz Nice, smo se z minuto molka in črnimi trakovi poklonili žrtvam nedavne tragedije v Franciji.

VATERPOLO (m)

Semmelweis : Primorska 3:14

Že od začetka so slovenski fantje zavzeli večino bazena in prvo četrtino zaključili z rezultatom 0:2, pa čeprav bi lahko bilo tudi 4 ali 5 zadetkov prednosti. Tudi v nadaljevanju jim je šlo odlično; sidri sta danes odigrali svojo vlogo, saj sta uspešno zaustavila najboljšega madžarskega igralca. Že v prvih minutah si je njihov igralec s številko 10 nabral dve izključitvi, tako da so fantje z obale v nadaljevanju z njim imeli nekoliko manj dela. Napak je bilo na tej tekmi zelo malo, praktično pa ni elementa, v katerem Slovenci ne bi dominirali.

Vprašanje, kam bi prišli s podobnimi predstavami si je zastavil tudi vodja ekipe vaterpolistov Blaž Čeklić, ki je nadaljeval s čestitkami: »Najprej bi čestital vsem fantom in se jim zahvalil za njihov angažma. Tekmo so odigrali vrhunsko, vsi so se borili, zmanjšali število napak; in Madžare, ki prihajajo iz države velesile v vaterpolu, nadigrali. Če bi tako igrali že včeraj bi zagotovo danes igrali v polfinalu. Danes je potrebno izpostaviti golmana Jureta Betona, mlajšega od golmanov, ki je odlično branil celo tekmo.«

ROKOMET (UP ž)

Primorska : Reka 24:29

V obračunu z domačim moštvom mesta gostitelja na žalost Primorkam ni uspelo nadaljevati niza zmag. Po dobrem začetku jim igra ni stekla, grob kriterij nemških sodnikov pa je pustil hude posledice. Tekom tekme se je do sedaj prazen zdravstveni karton polnil skorajda hitreje, kot rubrike v zapisniku. Klub velikim naporom slovenskih rokometašic, se niso mogle približati domačinkam in na koncu izgubile. 

ROKOMET (UL ž)

Ljubljana : Sophia Antipolis Nica 31:30

Dekleta so sicer začela suvereno, a nato kmalu začela zaostajati za Francozinjami. Nepotrebne napake so jih po polčasu pripeljala celo do zaostanka za 6 golov. A vendarle so dekleta znala stopiti skupaj, ko je bilo to najbolj potrebno stopila skupaj (špekuliramo, da je bil »teambuilding« dan prej ključ do uspeha) in zaostanek nadoknadila. V živčnih zadnjih dveh minutah pa nato s trilerjem in golom v zadnji sekundi srečanja odločile srečanje v svojo korist in si prislužile napredovanje.

Po tekmi je trenerka Anette Merslavič ugotovila: »Punce so pokazale večjo željo zmagati, predvsem s čvrsto obrambo in protinapadih v zadnjih dveh minutah srečanja, ko nam je stekel še protinapad. Predvsem pa smo se po velikem zaostanku postavili nazaj na noge in se vrnili. Naslednje tekme moramo nadaljevati v tem tempu.« Je še zaključila.

ROKOMET (UL m)

Ljubljana : Reka 26:25

Fantje so v tekmo vstopili nekoliko zmedeni, kar se je videlo tudi na igrišču. Skozi tekmo so se borili, se skoncentrirali in na koncu zasluženo zmagali z golom razlike. To je njihova prva zmaga na turnirju, a je slajša, ker gre za zmago nad reško izbrano vrsto.

Po tekmi je trener Nino Legnar, ki je skoraj izgubil glas, ga vendarle še zbral toliko, da je podal njegovo videnje tekme: »Začeli smo tako, kot se ne začenja tekma. Po jutranjem treningu sem mislil, da bodo fantje res »napaljeni«, a so nas domačini presenetili s kombinatorno igro, mi pa nismo izkoristili, da so se nasprotniki zelo slabo vračali v obrambo. Kasneje smo zamenjali vratarja, in naša igra se je spremenila. Zaigrali smo veliko bolje, začeli izkoriščati protinapade in na koncu zmagali. Vsekakor je igralec tekme Aljaž Pajtnar, ki je zbral približno 20 obramb v 45 minutah. Kar je statistika, ki se je ne bi branil noben vratar.«

NAPOVEDNIK

Na prvi »dela prost dan« turnirja bodo igrale vse naše ekipe. Vaterpolisti z današnjo tekmo za 5. mesto zaključujejo turnir. Zanj se bodo pomerili s francozi. Malo za njimi bodo na igrišča stopila dekleta, ki se bodo merila v rokometu ob istem času; ljubljanska dekleta proti dekletom iz Niša, primorska dekleta pa proti Zagrebčankam. Zadnjo našo tekmo dneva bodo igrali ljubljanski rokometaši proti ciprski univerzi.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom