left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Tjaša Brumen (FVZ) prva v kategoriji do 57 kg v judu

11.04.2017

Univerzitetna športna dvorana Rožna dolina je bila v ponedeljek prizorišče Državnega univerzitetnega prvenstva v judu, na katerem se so se borci in borke pomerili v šestih tekmovalnih disciplinah. Dogodek so organizirale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani in Judo zveza Slovenije.

Pri ženskah je v kategoriji do 57 kilogramov zmagala Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju), v kategoriji do 63 kilogramov Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) in v kategoriji do 78 kilogramov Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport).  

Tako moški kot ženske so bili razvrščeni v tri kategorije. Eden izmed šestih zmagovalcev je bil Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta), ki je v konkurenci do 81 kilogramov upravičil vlogo favorita.

Član judo kluba Bežigrad se že več kot deset let ukvarja z judom in na teden opravi tudi po deset treningov. To se pozna tudi pri njegovih rezultatih, saj si je letošnjega marca v Prevaljah priboril naslov državnega prvaka v članski kategoriji do 81 kilogramov, zdaj pa si je konkurenco podredil še na univerzitetni ravni.

Kot je priznal, se je na DUP prijavil le z enim ciljem:»Želim si tekmovati na Univerzijadi. Zmagovalec DUP si zagotovi udeležbo na tem tekmovanju in to je bil glavni razlog za prijavo. Konkurenca na DUP se sicer ne more primerjati s tisto na članskem DP, imamo pa tekmovalci priložnost za druženje,« je povedal Vidmar in dodal, da z usklajevanjem študijskih in športnih aktivnosti nima težav, saj imajo na njegovi fakulteti veliko razumevanja za njegovo športno kariero.

Vrhovec že izkusil Univerzijado

V moški kategoriji do 100 kilogramov je zmagal Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta). Izkušeni 24-letni član kluba Polyteam, ki se z judom ukvarja že 17 let, sicer tekmuje v konkurenci do 90 kilogramov, vendar pa se je tokrat več kot uspešno zoperstavil težjim nasprotnikom.

»To mi je predstavljalo izziv, saj moraš proti takšnim nasprotnikom prilagoditi svojo taktiko. Zdi se mi zelo pomembno, da se znaš soočiti tudi z drugačnim tekmecem. Na običajnih tekmah se na posamičnih borbah pomerimo s predstavniki iste težnostne kategorije, na ekipnih tekmah pa je drugače in sem se že večkrat boril s težjimi tekmeci. Gre za drugačno tekmo, a naloga ni nemogoča,« pojasnjuje Vrhovec.

Študent Ekonomske fakultete že ima izkušnje z nastopom na Univerzijadi, saj je leta 2015 tekmoval v južnokorejskem Gwangjuju. Na ta dogodek ima zelo lepe spomine: »To je bilo tekmovanje, na katerem sem imel najmočnejše tekmece v svoji karieri. Univerzijado bi lahko primerjal s svetovnim prvenstvom. Pri prijavi na Državno univerzitetno prvenstvo sem imel v mislih tudi nastop na Univerzijadi, vendar pa se je letos zaradi pomanjkanja časa žal ne bom mogel udeležiti,« je zaključil Jakob Vrhovec.

Kern zmagovalcec najštevilčnejše kategorije

Najštevilčnejša kategorija je bila moška do 73 kilogramov. Tam je zmagal Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) pred Urošem Zavrtanikom (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo) in Dominikom Kukovcem (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta).

Najboljši z Državnega univerzitetnega prvenstva bodo povabljeni v reprezentanco za letošnjo Poletno univerzijado v Tajpeju.

REZULTATI DUP v judu
 
Moški, do 73 kg
1. Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede)
2. Uroš Zavrtanik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)
3. Dominik Kukovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)
4. Žan Gostenčnik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)
5. Aldin Ribo (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta)

Moški, do 81 kg
1. Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)
2. David Berdajs (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

Moški, do 100 kg
1. Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)
2. Tilen Hadolin (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)
3. Gašper Truševec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

Ženske, do 57 kg 
1. Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju)
2. Hana Prelog (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

Ženske, do 63 kg 
1. Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)
2. Barbara Halas (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)
 
Ženske, do 78 kg 
1. Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

 

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom