left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Škerbec: Rezultat je realen, za boljši dosežek pa bi potrebovali širši kader

24.07.2017

V Miškolcu se je v nedeljo končalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Tekmovanja se je udeležila tudi moška ekipa Univerze na Primorskem in osvojila 13. mesto, v njenih vrstah pa je po predstavah izstopal kapetan Tim Škerbec.
 
 

Primorski kapetan je na šestih tekmah v povprečju dosegel 22,5 točke in 10,8 skoka. S tem ni izstopal samo v svoji zasedbi, temveč je pustil globok pečat tudi na prvenstvu, saj je prejel nagradi za najboljšega strelca (skupaj 135 točk) in najboljšega skakalca (65). Po koncu tekmovanja je spregovoril o končni uvrstitvi ekipe, komentiral osvojeni nagradi in ocenil delo organizatorjev.

Univerza na Primorskem je na Evropsko univerzitetno prvenstvo pripotovala z le devetimi igralci. Kako je številčna okrnjenost vaše ekipe vplivala na zastavljene cilje, ste kljub kratki klopi želeli poseči čim višje ali ste bili rezultatsko neobremenjeni?

Na prvenstvo smo pripotovali rezultatsko neobremenjeni. Želeli smo čim bolje zastopati našo univerzo. Dogovorili smo se, da se bomo za vsako tekmo pripravili posebej in si nismo zadajali dolgoročnih ciljev. Definitivno je kratka klop botrovala temu, da se nismo uspeli uvrstiti višje. Na razpolago smo imeli premajhno število igralcev, v drugem delu tekmovanja pa se je krepko poznala utrujenost nosilcev igre.

 

V skupinskem delu ste izgubili vse tri tekme. Univerza Marie Curie Sklodowske (95:55) in Univerza v Miškolcu (92:68) sta bili občutno boljši, medtem ko ste bili proti Univerzi v Münstru (79:69) v igri za zmago vse do zadnjih minut. Lahko trdimo, da tudi s širšim kadrom ne bi mogli poseči višje od tretjega mesta, ki, tako kot četrto mesto, prinaša boj od 8. do 16. mesta?

Mislim, da bi s širšim kadrom zagotovo lahko posegli višje od tretjega mesta v skupini. Na vseh tekmah se nam je krepko poznala kratka klop in zagotovo bi s širšim kadrom odigrali bolje. Nasprotniki, z izjemo ekipe Univerze Marie Curie Skodlowske iz Poljske, so bili premagljivi, vendar nam tokrat to ni uspelo.

Po skupinskem delu ste imeli na voljo prost dan. Kako ste ga izkoristili, je bil v ospredju predvsem počitek ali ste imeli čas za ogled mesta?

Prosti dan smo izkoristili za regeneracijo. Prav tako pa smo si s soigralci ogledali bližnje jezero in najvišji slap na Madžarskem. Mesto smo si ogledali ob otvoritveni slovesnosti, zato smo ta dan raje preživeli ob jezeru.

Prvenstvo ste nadaljevali s porazom proti Arel University Istanbul (80:95), ki si je ključno prednost priigral šele v zadnji četrtini, nato pa ste v zadnjih dveh tekmah proti Univerzi v Pitestiju in Univerzi v Aveiru dosegli dve zmagi. In obe ste dosegli na podoben način, saj sta se hitro znašli v zaostaku za več kot deset točk, a se kljub utrujenosti zaradi zgoščenega ritma tekem in predvsem kratke klope dvakrat vrnili in premagali nasprotnika. Kdo je v kritičnih trenutkih najbolj bodril ekipo in poskrbel za dvig morale?

Proti nasprotnikom iz Istanbula smo odigrali dobro tekmo, žal nismo uspeli zadržati isto nivo vseh 40 minut kar so Turki spretno kaznovali. Res je, obe naslednji tekmi smo slabo začeli, vendar smo kljub slabemu začetku ostali pozitivno naravnani ter se bodrili. Menim, da je bilo to najpomembneje, saj je bila kvaliteta in vztrajnost na naši strani. Nobenega posameznika ne bi izpostavljal, saj smo tako igralci kot tudi trenerja pripomogli k dvigu morale in končni zmagi.

Tekmovanje ste končali na 13. mestu, vaš izkupiček sta bili dve zmagi in štirje porazi. Kako komentirate uvrstitev vaše ekipe, ste, glede na okoliščine, zadovoljni z doseženim?

Menim, da je izkupiček, glede na okoliščine, dokaj realen. Sam seveda kot športnik vedno želim poseči po najvišjih mestih, vendar tokrat to žal ni bilo uresničeno. Dosegli smo boljši rezultat kot lani na Evropskih univerzitetnih igrah v Zagrebu in na Reku, seveda pa ostaja grenak priokus, saj bi z malo sreče lahko ciljali dosti višje. Pripravljali se bomo za Evropske univerzitetne igre v Coimbri ter državno univerzitetno prvenstvo v Sloveniji. Naš cilj je, da vsako leto izboljšamo rezultat, kot smo to storili letos.

Vaši ekipi žal ni uspelo igrati vidne vloge na prvenstvu, ste pa kot njen kapetan navdušili z odličnimi predstavami in prejeli nagradi za najboljšega strelca in skakalca. Kaj vam pomenita ti priznanji?

Predstavljata dokaz, da je trdo delo nagrajeno, sta pa tudi dobri popotnici za prihodnost. Tu moram omeniti tudi pomembno vlogo svojih soigralcev, brez katerih mi ne bi uspelo.

Za konec še beseda o organizatorju. Že ob vašem prihodu v Miškolc je bilo slišati veliko pohval na račun prirediteljev, kakšen vtis so naredili na vas in s čim so vas še posebej navdušili?

Turnir je odlično organiziran. Madžari so se izkazali kot dobri gostitelji in prijazni ljudje. Na našo ekipo so naredili dober vtis. Še posebej se se izkazali z organizacijo druženja ob največji atrakciji v Miškolcu - Cave Bath. Za nami je zelo lepa izkušnja, ki nam bo vedno ostala v lepem spominu. V imenu ekipe bi se rad zahvalil vsem organizatorjem, prostovoljcem in sodelujočim na turnirju. Posebna zahvala pa gre vsem, ki nam omogočajo, da se tovrstnih mednarodnih turnirjev udeležujemo v imenu Univerze na Primorskem, tj. Univerza na Primorskem, Študentska organizacija univerze na Primorskem ter Univerzitetna športna zveza Primorske.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom