left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

MAJ 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

Koncert sakralne glasbe

17.12.2006

Univerza na Primorskem in Študentska organizacija Univerze na Primorskem Vas v predprazničnem času vabita na KONCERT SAKRALNE GLASBE, ki bo v ponedeljek, 18. decembra 2006, ob 20.00 uri, v stolni cerkvi v Kopru.
Nastopili bodo:
- Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem,
- Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper,
- Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Koper in
- Komorni orkester Glasbene šole in umetniške gimnazije Koper »Vladimir Lovec«, pod vodstvom: Maje Cilenšek, Sindije Šiško in Ambroža Čopija.

VLJUDNO VABLJENI!

PROGRAM:

G.P. da Palestrina: ADORAMUS TE
I. Gallus: PUERI HAEBREORUM
St.St.Mokranjac: LITUTURGIJA SV. JOVANA ZLATOUSTOG
- Tebe pojem
- Blagosloven

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem
Zborovodja Ambrož ČopiT.L. de Victoria: DUO SERAPHIM
A.Čopi: ADAM IN EVA (ljudska iz Ravnice)

T. Jennefelt: VIRITA CRIOSA

A.Čopi: MISSA BREVIS (*prva izvedba) za mladinski zbor in komorni orkester
- Kyrie eleison
- Gloria
- Sanctus
- Benedictus
- Agnus Dei

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper
Zborovodja/Dirige: Maja Cilenšek
Komorni orkester Glasbene šole in umetniške gimnazije Koper ''Vladimir Lovec''
Dirigent/Direttore: Ambrož Čopi


T.L. de Victoria: JESU DULCIS MEMORIA
F. List: O SALUTARIS HOSTIA
H. Kratochwil: JUBILATE DEO
R. Hunte: IN THE RIVER OF JORDAN

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Koper
Zborovodja Sindija ŠiškoL. da Viadana: EXULTATE JUSTI
F. Mendelssohn: B. JAUCHZET DEM HERRN ALLE WELT
J. Tavener: OTČE NAŠ
A. Pärt: BOGORODICE DEVO
B. Britten: A HYMN TO THE VIRGIN
D. Močnik: CHRISTUS EST NATUS
H.T.Burligh: DEEP RIVER
J. Haywood: DIDN'T MY LORD DELIVER DANIEL

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem
Zborovodja Ambrož Čopi

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem
Dolgo je tlela želja po ustanovitvi Akademskega pevskega zbora na novoustanovljeni Univerzi na Primorskem, uresničila pa se je oktobra 2004. Ker je bilo sprva za mešano zasedbo premalo fantov, je zbor začel delovati v ženski zasedbi. Sčasoma je zbor prerasel v mešano zasedbo, ki šteje okrog 40 pevcev. Delujejo v okviru študentske organizacije Univerze na Primorskem.
V zboru sodelujejo mladi iz celotne Slovenije, ki študirajo v okviru Univerze na Primorskem in želijo svoj prosti čas preživeti ustvarjalno in aktivno. Prihajajo iz različnih koncev Slovenije in bodočnost gradijo na zelo različnih področjih. Repertoar zbora obsega sakralne in posvetne skladbe obdobij od renesanse do današnjih dni. Posebno pozornost pa namenja izvedbam skladb primorskih skladateljev. Redno uvrščajo v svoj repertoar tudi novitete skladateljev mlajše generacije. Zbor sodeluje s komornim orkestrom Glasbene šole in umetniške gimnazije Koper »Vladimir Lovec« pri izvedbi vokalno-instrumentalnih del. Zbor redno nastopa na prireditvah v okviru Univerze na Primorskem, svoje delo pa predstavlja tudi na koncertih doma in v tujini. Zadnji uspeh zbora sta zlati plaketi in 1. mesti v kategoriji mešanih mladinskih zborov ter kategoriji ženskih pevskih zborov na mednarodnem tekmovanju v Prevezi 2006 (Grčija). Zbor od vsega začetka vodi skladatelj in zborovodja Ambrož Čopi.

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper je leta 2000 ustanovila Maja Cilenšek. Zbor redno sodeluje na nastopih in revijah doma in v zamejstvu. Večkrat je bil gost Zborovskega festivala Koper, sodeloval je v vokalno-instrumentalnem projektu “Skok čez rob sveta”, decembra 2005 pa je z Big Band orkestrom RTV Slovenija nastopil v Cankarjevem domu.
V šestih letih delovanja se zbor lahko pohvali s prvim mestom, nagrado za najvišje število doseženih točk in za najboljšo izvedbo sodobne skladbe (1. tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Primorske, 2003) ter s prvim mestom, priznanjem za najvišje ocenjen zbor tekmovanja ter nagrado za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe (2. tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Primorske, 2005). S prvim mestom in nagrado za najboljšo izvedbo ljudske pesmi na državnem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju (2002), zlato plaketo v Zagorju (2004), zlato plaketo s pohvalo in s prvim mestom v Zagorju (2006), s prvim mestom v kategoriji mladinskih zborov in tretjim mestom na “Grand Prixu” na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Olomoucu (2005).

Komorni orkester Glasbene šole in umetniške gimnazije Koper ''Vladimir Lovec'' je bil ustanovljen septembra 2005. Združuje mlade glasbenike umetniške gimnazije in učence višjih letnikov glasbene šole v Kopru. Za seboj ima nekaj uspešnih koncertov v Kopru, Portorožu, Piranu, Hrvatinih, Velenju, Bovcu in Trstu. Najodmevnejši je bil projekt “Skok čez rob sveta” z glasbo Alda Kumarja, s katerim se je orkester skupaj z MPZ Glasbene šole in MeMPZ Gimnazije Koper predstavil na koncertih po Sloveniji. Repertoar orkestra sestavljajo skladbe domačih in tujih ustvarjalcev različnih stilnih obdobij, posebno pozornost pa posvečajo domačim skladateljem (Tarsia, Tartini, Kumar, Čopi).


Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Koper združuje dijake umetniške gimnazije in tudi dijake drugih srednjih šol. Nadaljuje tradicijo Mešanega mladinskega pevskega zbora srednjih šol, ki ga je leta 1968 ustanovil prof. Mirko Slosar, od leta 1982 do leta 1997 pa sta zbor vodila Marko Vatovec in Sindija Šiško. Zbor je redno nastopal na občinskih pevskih revijah, zborovskih izmenjavah, samostojnih koncertih in tekmovanjih. Na celjskem festivalu leta 1992 je prejel srebrno plaketo, na mednarodnem zborovskem tekmovanju pevskih zborov v Olomoucu na Češkem leta 1991 zlato, v Giessnu v Nemčiji leta 1997 pa srebrno plaketo. Po krajši prekinitvi je zbor ponovno pričel z delom leta 1999 pod vodstvom prof. Ambroža Čopija, v šolskem letu 2002/2003 pa je zbor prevzela prof. Sindija Šiško. V tem obdobju je zbor na tekmovanju v Zagorju trikrat prejel zlato priznanje (v letih 2002, 2004 in 2006).

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom