left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
     
 
month back

JUNIJ 07

month forth
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
/ / / / / / /

ŠOUP
Pristaniška ulica 3
6000 Koper

T: +386 5 662 62 20
F: +386 5 662 62 36
M: +386 31 452 000

E: info@soup.si

bottom

AKTUALNO:

MEMEFEST 2008

22.04.2008

Študente in študentke obveščamo, da je bil pravkar objavljen MEMEFEST-ov natečaj 2008. Namen letošnjega mednarodnega festivala je zbiranje odzivov na temo RADIKALNA LEPOTA. Ker smo minula leta v dveh teoretičnih sekcijah (komunikologija in sociologija) prejemali malo prispevkov, smo se odločili, da letos nekoliko aktivneje diseminiramo informacijo o festivalu in k sodelovanju povabimo tudi vas. Dodatna motivacija zainteresiranim je lahko podatek, da zmaga na MEMEFESTU prinaša dodatne točke tistim, ki se prijavljajo za štipendije, izmenjave ali za mlade raziskovalce oz. je lep dosežek s katerim se da obogatiti curriculum vitae. Po izteku letošnjega natečaja z vodjo MEMEFESTA - Oliverjem Vodebom in ostalo ekipo načrtujemo tudi objavo izbranih prispevkov v eni izmed znanstvenih revij.

Andreja Vezovnik - koordinatorica teoretičnih sekcij Memefesta: andreja@memefest.org, http://www.memefest.org/, http://www.facebook.com/group.php?gid=6450969543.

Komunikologija in sociologija:
Lepota je kulturni proizvod, ki izraža prevladujoče vrednote. V 21. stoletju je lepota pogosto skrajno komercializirana. Radikalna lepota pa je kulturni proizvod, ki izraža željo po družbeni spremembi. Z dejanji in ustvarjanjem si radikalna lepota torej prizadeva spremeniti prevladujoče družbene vrednote. Ljudski projekti in iniciative so pogosto silnice, ki sprožajo spremembe, saj izumljajo nove prakse in izražajo nove vrednote. 
- vsebina: poetični dialog in delovanje med svetom in ljudskimi projekti ali procesi, ki že obstajajo ali šele nastajajo.
- proces: omogočiti in okrepiti odnose med ljudmi:
- estetika: pozivati k močnim občutkom naklonjenosti in ljubezni;
- Z radikalno lepoto želimo preseči običajne kritike družbene konstrukcije lepote, ki izhajajo iz branja reprezentacij žensk v medijih.
- Radikalna lepota je tema vendar tudi komunikacijski pristop, zato moramo koncept radikalne lepote usmeriti v specifilne probleme in vprašanja.

Za spodbudo k razmišljanju si lahko študentje na spletnem naslovu: http://www.memefest.org/2008/si/index.php?meme=competition&submeme=communication_studies  ogledajo tudi kratek filem, ki ponazarja letošnji koncept radikalne lepote.

Študentje lahko prispevke oddajo v dveh oblikah:

1. Mnenje: Mnenje mora odražati osebni pristop k vprašanjem, ki jih sproža filem, vendar mora še vedno temeljiti na teoretičnih izhodiščih, ki jih ponujajo komunikologija, sociologija in ostale družboslovne ter humanistične vede.
Dolžina prispevka: 5-7 strani.

Na prvi strani prispevka kandidat navede svoje ime in priimek, smer študija, elektronski naslov, naslov prispevka, povzetek prispevka, ki naj ne presega 100 besed, ter šest ključnih besed.

2. Znanstveni komentar: Z uporabo znanstvene literature, ki se ukvarja z družbeno-političnimi in družbeno-filozofskimi vprašanji aspektov ljudske iniciative, izumljanjem novih praks in subjektnih pozicij pri zoperstavljanju kapitalu in nasilju ter s pristopi, ki pripisujejo velik pomen reševanju družbenih antagonizmov z izmišljanjem novih in subverzivnih (estetskih) praks in sfer, ki lahko zadovoljujejo potrebe marginaliziranega subjekta. 
Kandidati lahko predstavijo tudi izvirno in neodvisno raziskavo na temo radikalna lepota. Dolžina prispevka: 5-7 strani

Na prvi strani prispevka kandidat navede svoje ime in priimek, smer študija, elektronski naslov, naslov prispevka, povzetek prispevka, ki naj ne presega 100 besed, ter šest ključnih besed.

Prispevak naj bo v običajnem esejskem formatu opremljen s stilom citiranja, ki ustreza uveljavljenim pravilom citiranja v družboslovnih vedah.

Letošnjo mednarodno žirijo na teoretičnem področju sestavljajo: Geert Lovink, Daniel Marcus, Zala Volcic, Gregor Bulc, Fernando Miguel Cuevas Ulitzsch, Nikola Janović, Nikolai Jeffs, Bojana Kunst, Sérgio Amadeu da Silveira, Gal Kirn

Rok za prijavo del je 20. maj 2008.

Vse informacije dobite na spletni strani http://www.memefest.org/

Kontaktirate lahko tudi Andrejo Vezovnik - koordinatorico teoretskih področij MEMEFESTA na elektronski naslov andreja@memefest.org.

top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom