left shadowright shadowtopShadow
soup logomain image
   
 
top

Zbor

Dirigent

Dogodki

Letna poročila

Sponzorji

Aktualno

Fotogalerija

Dosežki

Drugi o nas

Kontakti

English

bottom

APZ UP:

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem

že osmo sezono deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). V zboru, ki ga vodita skladatelj in dirigent Ambrož Čopi ter asistentka dirigenta Andreja Hrvatin, poje približno 50 študentk in študentov Univerze na Primorskem (UP) in drugih zborovskih zanesenjakov. V preteklosti so z zborom sodelovale tudi asistentki Maja Cilenšek in Eva Jelenc ter vokalna pedagoginja Vida Matičič. Zbor posega v vse glasbene zvrsti in stile, od renesanse do današnjih dni. Posebno pozornost namenja izvedbam skladb primorskih skladateljev, v repertoar pa umešča tudi redkeje izvajana dela in novitete mlajše generacije. V svojih projektih združuje primorske glasbenike, sodeluje z različnimi domačimi in tujimi zbori. S prirejanjem kakovostnih koncertov vokalne in instrumentalne glasbe v okviru ciklov Vox aeternum in Simfonic voices, pa bogati kulturno dogajanje na Slovenski obali.

APZ splošna

APZ UP redno nastopa na prireditvah v okviru Univerze na Primorskem in koncertira po Sloveniji ter v tujini. Uspešno se predstavlja na državnih in mednarodnih tekmovanjih, povabljen pa je bil tudi na zborovske festivale kot so Mokranjčevi dnevi, Negotin (Srbija, 2007), Cro Patria, Split (Hrvaška, 2007), Concordia Vocis, Cagliari – Sardinija (Italija, 2011) in Cori in coro, Salerno (Italija, 2011). Leta 2008 je zbor sodeloval pri snemanju filma Osebna prtljaga, ki ga je režiral priznani slovenski režiser Janez Lapajne, maja 2011 pa na rock spektaklu skupine Elvis Jackson v ljubljanskih Križankah. Leta 2008 je zbor izdal svojo prvo zgoščenko APZ UP – V ŽIVO, na kateri so zbrani posnetki s koncertov prvega triletja, spomladi 2010 pa se je z izborom skladb četrte in pete sezone predstavil na zgoščenki MYSTERIUM. Sodelovanje z etno-skupino Vruja pri projektu istrskih ljudskih pesmi in plesov bo predstavljeno na tretji zgoščenki STORU SI JE LEPI VRT, ki jo bo zbor izdal v tej sezoni.

Sveže informacije najdeš na Facebook skupini in na blogu Kje so moje note.

Prelistaj našo fotozgodbo prvih sedem let.

icon Fotoknjiga APZ - Prvih sedem let
top
bottom
 
apz unic kazin primss uszp kcup ppcenter

ŠOUP, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, F: +386 5 662 62 36, M: +386 31 452 000 | E: info@soup.si, W: www.soup.si

 
bottom